Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Geactualiseerde visie voor het Henri Dunantplein

Op aanvraag van Ondernemend Hillegom organiseerde de gemeente Hillegom afgelopen woensdag (24 april 2024) een informatiebijeenkomst, speciaal voor de betrokken ondernemers. Tijdens deze avond kregen de centrumondernemers een toelichting van Bas van den Broeck van Studio Schaeffer, over de geactualiseerde visie voor het Henri Dunantplein. Na de presentatie was er gelegenheid om vragen te stellen en om het gesprek met elkaar aan te gaan. Hier was – gezien de hoge opkomst – duidelijk behoefte aan.

Ondernemend Hillegom had vooraf al een aantal vragen neergelegd, vooral met betrekking tot het parkeren, aangezien dit in de nieuwe visie (grotendeels) van het plein verdwijnt. Een deel van de centrumondernemers zien dit helemaal niet zitten, een ander deel wil hier duidelijke voorwaarden voor scheppen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van de parkeergarages, het creëren van korte parkeermogelijkheden en goede oplossingen om winkels te bevoorraden.

De parkeergarages worden door veel consumenten als onveilig, gevaarlijk of vervelend ervaren. Vandaar dat het één van de harde voorwaarden is deze op te knappen, zodat in/uit rijden makkelijker en ruimer wordt. Verder is er een grote wens uitgesproken de centrum ingang (midden op het plein) open te zetten voor publiek, iets wat momenteel alleen toegang geeft tot de parkeerplaatsen in particulier bezit.

In de visie wordt niet gesproken over invalide parkeerplaatsen, welke zeker nodig zijn, maar ook niet over korte parkeeropties voor laden & lossen of bijvoorbeeld zogenoemde kiss & ride plekken. Gezien een aantal ondernemers aan het plein hier zeker behoefte aan hebben (denk bijvoorbeeld aan de apotheek, de dierenarts of een meubelstoffeerder) is toegezegd dat deze – in ieder geval deels –  toegevoegd kunnen worden. Verder geldt bevoorrading van de winkeliers niet alleen voor winkels aan de zuidkant van het Hernri Dunantplein, maar ook de noordkant en zelfs de Hoofdstraat winkeliers hebben deze routing nodig om hun winkel te bereiken.

Zoals beschreven ziet een deel van de ondernemers het helemaal niet zitten om de parkeerplaatsen te laten verdwijnen van het plein. De vraag is namelijk of je op deze manier niet klandizie mist in het dorp, aangezien ‘’even snel een boodschapje halen’’ veranderd. Er werd meermaals gevraagd naar cijfers, feiten die onderbouwen dat de consument straks wel voor de parkeergarage zal kiezen.

Al met al werd duidelijk dat deze avond nog een vervolg gaat krijgen, zoals wij ook al deelde via ons social mediakanaal: https://www.instagram.com/ondernemend.hillegom/

Bent u geen lid, maar wilt u wel op de hoogte blijven? Deel dit dan even via onze contactpagina op de website: https://ondernemendhillegom.nl/contact/

Klik hier voor de presentatie van Studio Schaeffer: PRESENTATIE

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lid worden

Om een goede start te kunnen maken kiezen wij er voor om dit jaar, kalenderjaar 2024, geen kosten voor het lidmaatschap te rekenen. Lid worden is dus gratis(!) en makkelijk te doen via dit formulier.  Niet alle velden zijn verplicht. 

Bedrijfsnaam*
Website url
Bedrijfsmail*
KVK-nummer
Telefoonnummer*
Adres
Bedrijfsfoto
Maximum file size: 2 MB
Logo
Maximum file size: 2 MB
Naam contactpersoon
Afbeelding contactpersoon
Maximum file size: 2 MB
Telefoonnummer contactpersoon
E-mailadres
contactpersoon
LinkedIN Link contactpersoon
Omschrijving van het bedrijf