Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ondernemerscafé 29-08-2023

Dinsdag 29 augustus vond het derde ondernemerscafé van Ondernemend Hillegom plaats bij de lokale ondernemer Lotty Klassen in de winkel ‘’Toost’’. Naast een update van de vereniging en de geplande stappen, werd ook de nieuwe voorzitter Centrum aangenomen: Arjan Evers (the Readshop XL) gaat zich inzetten voor alle ondernemers die vallen onder het deelgebied centrum. Ondernemend Hillegom heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt als vereniging: de eerste 100 leden doelstelling is behaald, de structuur is neergezet en de visie van een ondernemersvereniging met ambitie is op papier gezet. ‘’En, ik durf wel te zeggen dat we daar best trots op mogen zijn!’’ vertelde voorzitter Daniël Duindam tijdens de opening. De vereniging is opgezet door leden, lokale ondernemers, welke verdeeld zijn in drie categorieën, namelijk: Centrum, Horeca en Groot Hillegom.

 

Belangrijk punt op de agenda van deze avond is het ondernemersfonds, in de komende maanden wordt hier namelijk een stichting voor opgericht. Stichting Ondernemersfonds Hillegom heeft de volgende missie: Vanuit een centraal ondernemersfonds financiële middelen creëren die worden aangewend ter stimulering van het bedrijfsleven en de werkgelegenheid in Hillegom, waarbij de binding van de eigen inwoners met de eigen gemeente hoog is en bestedingen worden verricht in het eigen dorp.

 

Annemarieke Spelten gaf inzicht in de plannen voor deze stichting. Momenteel zitten we in het proces voor de aanvraag van een ondernemersfonds volgens Leids model. In het kort betekent dit een verhoging van de onroerendzaakbelasting voor alle niet-woningen, waarbij we een duidelijke vraag hebben gekregen vanuit Vereniging Ondernemend Hillegom de kosten voor een ondernemer niet hoger te maken dan 275 euro per gebruiker en 275 euro per eigenaar per jaar. In reactie op een vraag uit het publiek waarom bepaalde branches niet uitgesloten zijn, geeft mevrouw Spelten aan: ‘’We hebben bewust voor deze manier van financieren gekozen, om alle ondernemers mee te nemen en niemand uit te sluiten, want ik denk dat we juist graag willen verbinden, elkaar versterken. Veel van de onderwerpen gelden voor alle ondernemers en door de kosten samen te dragen kunnen we deze laag houden. ‘’

 

De plannen en eerdergenoemde aanvraag worden gedeeld via de website, want uiteraard wil Ondernemend Hillegom de ondernemers zo goed mogelijk informeren en betrekken. Niet alleen over de te verwachten kosten, maar vooral de mogelijkheden die zij als vereniging kunnen creëren voor de Hillegomse ondernemer. De avond werd daarom afgesloten door met elkaar in gesprek te gaan hoe de doelgroep zo goed mogelijk bereikt kan worden. Door strenge AVG-wetgeving is het namelijk helaas niet mogelijk alle ondernemers (met een commerciële ruimte) direct te benaderen.

Klik hier: DE PRESENTATIE VAN DE AVOND

Wilt u meer weten over de vereniging of de plannen voor het ondernemersfonds? Op de website is een meest gestelde vragenlijst gedeeld, maar het bestuur vertelt u graag meer, u kunt hiervoor contact zoeken via info@ondernemendhillegom.nl

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lid worden

Om een goede start te kunnen maken kiezen wij er voor om dit jaar, kalenderjaar 2024, geen kosten voor het lidmaatschap te rekenen. Lid worden is dus gratis(!) en makkelijk te doen via dit formulier.  Niet alle velden zijn verplicht. 

Bedrijfsnaam*
Website url
Bedrijfsmail*
KVK-nummer
Telefoonnummer*
Adres
Bedrijfsfoto
Maximum file size: 2 MB
Logo
Maximum file size: 2 MB
Naam contactpersoon
Afbeelding contactpersoon
Maximum file size: 2 MB
Telefoonnummer contactpersoon
E-mailadres
contactpersoon
LinkedIN Link contactpersoon
Omschrijving van het bedrijf