Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Save the Date: geactualiseerde visie HD Plein

april 24 @ 20:00 - 21:30

Speciaal voor de ondernemers rond het Henri Dunantplein – We zijn door de gemeente uitgenodigd

*** Toevoeging15-04-2024: De brief wordt deze week bij de betrokken ondernemers bezorgd. Hierbij alvast de uitnodiging ***

 

Bericht 9-4-2024

Aangezien er momenteel veel onrust ontstaat bij een deel van de ondernemers rond het Henri Dunantplein en de Hoofdstraat inzake de geactualiseerde visie HD Plein, hebben wij als Ondernemend Hillegom de gemeente gevraagd een moment te creëren voor alle betrokken ondernemers. U ontvangt hier binnenkort een uitnodiging voor, dus save the date:

Woensdag 24 april aanstaande (20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur)

Op 9 april 2024 – afgelopen dinsdag – is in gesprek met de gemeente onze zorg gedeeld, vooral met betrekking tot verkeer/parkeren, laden & lossen. Hierbij in het kort:

1. Ondernemers vinden het vervelend/niet kunnen dat de ‘’makkelijke’’ parkeerplaatsen op het plein verdwijnen. We voorzien hierin veel weerstand, vooral omdat het alternatief niet hetzelfde gemak dient.

2. De parkeergarages zijn beide weinig in gebruik. Dit wordt nu aangehaald als mogelijke optie om wel te parkeren, maar naar ons idee heeft dit twee belangrijke redenen:

    • de manier van in/uitrijden is te ingewikkeld (onveilig, zie ook de vele schades).
    • je wordt niet automatisch de garage ingestuurd (te weinig bewegwijzering).

Dit, bij beide garages, oplossen zou een belangrijke voorwaarde moeten zijn, voordat de parkeerplaatsen verdwijnen.

3. We missen invalide parkeerplaatsen op het plein, zeker bij bijvoorbeeld de apotheek. Grote wens zou zijn: Parkeerplaatsen voor korte bezoekjes (laden & lossen voor publiek).

4. We missen duidelijke mogelijkheden voor laden & lossen van vracht/bevoorrading (en dan niet alleen voor de Albert Heijn). Alle winkels die nu gebruik maken van een laad & losplek op het plein zouden die moeten kunnen behouden > of zelfs meer ruimte moeten krijgen zodat dit veilig kan.

5. We willen meer gevoel van veiligheid in het centrum creëren, door bijvoorbeeld meer verlichting.

6. Duidelijke wens om ook te voet makkelijk de parkeergarage uit te kunnen direct naar het centrum. Korte afstand naar de winkelstraat. Niet alleen uitkomen in supermarkten, maar ook in het midden van het plein. De uitdaging dat dan de hele garage opnieuw ingericht dient te worden zien wij ook, maar dit is echt de moeite waard.

 

Het plein verdient een enorme upgrade, in plaats van het chaotische ratjetoe dat het nu is. We zijn niet per definitie tegen de visie zoals die nu op tafel ligt, maar willen graag zorgen dat de consument goed/snel en makkelijk bij de ondernemers kan komen en dat deze ondernemers op een normale manier bevoorraad kunnen worden. Daarin is participatie van de betrokken ondernemers een must.

 

Aanmelden voor deze avond kan via de gemeente, meer informatie volgt via de brief die u binnenkort ontvangt.

Gegevens

Datum:
april 24
Tijd:
20:00 - 21:30
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lid worden

Om een goede start te kunnen maken kiezen wij er voor om dit jaar, kalenderjaar 2024, geen kosten voor het lidmaatschap te rekenen. Lid worden is dus gratis(!) en makkelijk te doen via dit formulier.  Niet alle velden zijn verplicht. 

Bedrijfsnaam*
Website url
Bedrijfsmail*
KVK-nummer
Telefoonnummer*
Adres
Bedrijfsfoto
Maximum file size: 2 MB
Logo
Maximum file size: 2 MB
Naam contactpersoon
Afbeelding contactpersoon
Maximum file size: 2 MB
Telefoonnummer contactpersoon
E-mailadres
contactpersoon
LinkedIN Link contactpersoon
Omschrijving van het bedrijf